Статии и СоветиНикнување на млечни запчиња

Дали сте знаеле дека млечните заби потешко никнуват но побрзо се развиват од останатите.


Остракоди во килибар

ракче заробено во бурмански килибар од перидот на креда..


Во парче килибар пронајден полжав стар 99 милиони години

Мал земјен полжав беше пронајден неодамна во северен Мјанмар, со големина...


Инсекти заробени во килибар (трет дел)

милиони години историја заробена во..


Инсекти заробени во килибар (прв дел)

милиони години историја..


Инсекти заробени во килибар

милиони години историја во само еден полу-скапоцен камен..


Заробени во времето: Најстарите фосили најдени во килибар (втор дел)

Многу често, некои неверојатно убави и деликатни суштества се наоѓаат во килибарот. Тоа може да бидат микроскопски фосили на изумрени планктони или пак речиси целосен скелет на диносаурус


Заробени во времето: Најстарите фосили најдени во килибар (прв дел)

Многу често, некои неверојатно убави и деликатни суштества се наоѓаат во килибарот. Тоа може да бидат микроскопски фосили на изумрени планктони или пак речиси целосен скелет на диносаурус


Тестови со кои може да се провери автентичноста на килибарот

Луѓето купуват килибар и мислат дека е вистински, бидејќи не можат да ја препознаат разликата. Погледнете неколку тестови со кои може да знаете дали имате вистински килибар.


 [Страна 1]  [Страна 2]  [Страна 3