Статии и СоветиКако да го одржувате килибарот

Без разлика дали го носите секојдневно или не, килибарот треба да се чува соодветно за да не го изгуби сјајот.


Интересни факти за килибарот

Килибарот е фосилизирана смола од древни дрвја кои постоеле пред повеќе од 50...


Вредноста на килибарот, најскапи парчиња килибар

Како се проценува вредноста на килибарот и кои се најскапите парчиња до сега продадени...


Неколку совети при купување детско килибарно ѓерданче

Прочитајте и дознајте како да направите правилен избор при купување на килибарно ѓерданче за вашето бебе.


Бојата на килибарот

Постојат два главни фактори за кои е познато дека влијаат на бојата на килибарот. Еден од нив се меурчињата кои можат да се најдат во...


Како настанал килибарот

Килибарот е фосилизирана смола од иглолисни дрвја Pinus Succinifera, формирана преку природна полимеризација на оригиналните органски соединенија


Kако да препознаете вистински килибар од неговите копии

Како што се менува светот, луѓето секогаш наоѓаат нови начини да ја копираат природата.


Пронајдена првата опашка од диносаурус зачувана во килибар

На задоволство на научниците, овој неверојатен пронаjдок од пред 99 милиони години е прекирен со пердуви.


Попуст до 60% на накит од S&A!

-Избор од целата колекција накит на полскиот гигант S&A по специјални цени до 26 септември


продолжение ... Најголемо светско уметничко дело направено од килибар...дали некогаш ќе биде пронајдено?

Судбината на оригиналната Килибарна соба останува една од најголемите мистерии во светот. До 1709 год. биле изработени 50% од килибарните панели и веќе биле поставени на зидовите. Иако незавршена Килибарната соба предизвикала одушевување кај Фридрих Први


 [Страна 1]  [Страна 2]  [Страна 3]  [Страна 4