Статии и СоветиНајголемо светско уметничко дело направено од килибар...дали некогаш ќе биде пронајдено?

Едно од најуникатните изгубени богатства на сите времиња не се состои ниту од злато, ниту од сребро или од скапоцени камења туку од преку 6 тони килибар.


КИЛИБАР - злато на северот

Килибар, минерал познат под многу имиња како BYRSZTYN BALTYCKI, SUCCINUM, ELEKTRON, AMBER, BERNSTEIN, AMBRA, KERBA, JANTAR, RAV, GINTARAS, GINTARAS KEHRIBAR, БУРШТИН, BOROSTYAN, SUKCENO, MERIPIHKA, CHIHLIMBAR, ĆILIBAR... е фосилизирана смола од иглолисни


 [Страна 1]  [Страна 2]  [Страна 3]  [Страна 4]